Kravat Oy

Kravat Oy on vuonna 2017 perustettu viestintäyhtiö. Se tarjoaa monipuolisia viestintäkonsultaation palveluista sekä kehittää viestinnällisiä ohjelmistoja. Palveluista julki ovat “bisnestinder” HookedOn (saatavilla Android- ja Apple-sovelluskaupoista, ilmainen) sekä vientiyrityksiä sparraava, skaalautuva viennienedistämispalvelu Market Entry Partner.  


Ex-toimittaja ja -kustantaja

Kravatin toimitusjohtaja Jan Erola (s. 1969, Lontoo. Valtiot.maist. / HY) on kokenut viestintäryrittäjä. Erola aiemmin toiminut pitkään toimittajana (Helsingin Sanomat, Iltalehti, YLE Radio 1, Ylioppilaslehti – toimittajana ja päätoimittajana, Talouselämä) ja vuosikymmenen kirjakustantajana sekä kustannuspäällikkönä (Gummeruksen Ajatus Kirjat, Helsinki-kirjat, Paasilinna). Hän on kustantanut noin 350 tieto- ja kaunokirjallista teosta. Yellow Film & TV:n viestintäpäällikkönä hän vastasi elokuvalanseerausten viestinnästä (mm. Härmä, Ne ainoat oikeat, Juoppohullun päiväkirja).

 

Messujohtaja ja viestintäkonsultti

Myöhemmin hän on ollut yli 80.000 vierailijan Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtajana sekä vajaan vuosikymmenen viestintäkonsulttina, aluksi Kreabissa Helsingissä ja Oxfordista käsin Lontoossa osallistuen mediavastuullisena usean pörssilistautumisen viestintään. Vuodesta 2017 Erola on työskennellyt yrittäjänä Kravat Oy:ssa. Konsulttina hän on toiminut yhteensä yli sadan yrityksen, järjestön sekä kunnan ja kaupungin viestinnän tukena. Hän on esiintynyt YLE TV1:n Jälkiviisaat -ohjelman kommentaattorina vuodesta 2000.

Juontaja ja keskustelija

Erola on juontanut satoja puhetilaisuuksia ja lanseerauksia suomeksi ja englanniksi, esimerkiksi sport&healthtech-startuppien tapahtuman SMASH Londonin juontajana. Hän on isännöinyt lukusia podcasteja (mm. Kuppilaparlamentti kolmen kansanedustajan kera sekä Äreät Vanhat Äijät Kalle Isokallion kanssa) sekä kirjoittanut kolumneja lukuisiin lehtiin (mm. HS, Suomen Kuvalehti, Valitut Palat, Metro, ET, M&M, Radio Mafia).

SAK:n Tulevaisuus tänään -tapahtuma 2018: The Future of the Welfare State -keskustelu. Keskustelijat: Owen Jones, brittiläinen kolumnisti, tietokirjailija ja vasemmistoaktivisti, Anu Partanen, toimittaja ja tietokirjailija sekä Ann Selin, PAMin puheenjohtaja. Englanninkielisen keskustelun vetää Jan Erola.

 

Sisällöntuottaja

Keskustelujasisältöjä ja tapahtumia Erola on tuottanut mm. LTS:lle (Kävelybuumi), Järvenpään kaupungille (StudioJärvenpää), Granolle (GranoTV), PAM:lle, Metsäteollisuudelle, SAK:lle, Micromedialle, Helsingin kaupungin NewColle, SMASH Londonille, Energiateollisuudelle ja Suomussalmen kunnalle (https://www.suomussalmi.fi/fi/vapaa-aika/kulttuuri/hossa-storytelling-bootcamp-2021/).

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/A2bKXYISu5o” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

Startuppeja ja uusia ideoita

Kravat Oy:lla on ollut asiakkaina useita startup-yrityksiä. Vuonna 2022 Erola toimi kuuden kuukauden ajan puolipäiväisenä yhteiskunnallisena viestijänä Suomen startupup-yhteisössä tittellillä Head of Public Affairs.
Erola oli alullesaattamassa, ideoimassa ja kirjoittamassa EVA:n Suomen Yhdysvallat -pamflettia, joka on ladattavissa: https://www.eva.fi/blog/2021/11/30/suomen-yhdysvallat-nain-alueuudistus-pitaisi-tehda/
Erola on myös kirjoittanut KAKS-säätiölle raportin Uusien ideoiden Suomi, joka on vapaasti ladattavissa: https://kaks.fi/julkaisut/uusien-ideoiden-suomi/

Erolan haastattelu Radio Helsingissä:
https://www.radiohelsinki.fi/podcastit/vieraana-viestintayrittaja-jan-erola/

Erolan 50-vuotishaastattelu on luettavissa Helsingin Sanomissa. Erola istuu Liikuntatieteellisen Seuran hallituksessa ja on Kansallisteatterin hallintoneuvoston varapuheenjohtaja.
Jan Erolan LinkedIn-profiili